İSTANBUL / BÜYÜKÇEKMECE - Aşiret Dalcı İlkokulu

OKULUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1994 yılında oluşturulan Mimarsinan Muratçeşme İlkokulu Koruma Derneği'nce, hane sahiplerinden bağış toplanarak, dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürü H. Avni SANDIKÇI'nın da girişimleri ile kurulmuştur. Mimarsinan, Muratçeşme Mahallesi Hünkârtepe mevkiinde 1996 yılında hizmete girmesi sağlanmıştır. Nevşehir Göreme doğumlu işadamı Aşiret DALCI'nın yaptığı nakdi yardım nedeniyle Dernek Yönetim Kurulu kararı ile okulun adı AŞİRET DALCI İLKÖĞRETİM OKULU olarak tescillenmiştir. Açılışından itibaren tam gün eğitim veren okulumuz 2012-2013 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen yeni düzenlemeye uygun olarak ikili eğitime geçmiş, sabah AŞİRET DALCI ORTAOKULU ve AŞİRET DALCI İMAM HATİP ORTAOKULU olarak, öğleden sonra ise AŞİRET DALCI İLKOKULU olarak hizmet vermeye başlamıştır. İlçemizde dönüşüm süreci tamamlanmadığından 2013-2014 eğitim öğretim yılında da tek bina, tek yönetim şeklinde ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulu düzeylerinde yeni kayıt almış olup halen üç okul aynı binayı paylaşmaktadır. Aşiret Dalcı İlkokulu, 278 erkek, 271 kız olmak üzere toplam 549 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Yayın: 23.03.2023 - Güncelleme: 30.01.2024 16:19 - Görüntülenme: 160